Kookboek van de Middeleeuwen

De rijke keuken van de middeleeuwen kent vele verrassingen, zoals het gebruik van talrijke – peperdure – specerijen. Suiker was toen nog gezond en natuurlijke kleurstoffen als saffraan vierden hoogtij. Zwartgalligheid kon je voorkomen door bepaalde gerechten te nuttigen en anders maakten de koks ... Meer

€13,50
Verkoopprijs
Log in voor het zien van uw inkoopprijs. Heb je geen inloggegevens? Je kunt je kostenloos registreren.

Boekdetails

Samenvatting

De rijke keuken van de middeleeuwen kent vele verrassingen, zoals het gebruik van talrijke – peperdure – specerijen. Suiker was toen nog gezond en natuurlijke kleurstoffen als saffraan vierden hoogtij. Zwartgalligheid kon je voorkomen door bepaalde gerechten te nuttigen en anders maakten de koks je wel blij met spectaculaire pronkstukken. Gelukkig zijn er verschillende kookteksten uit dit boeiende tijdperk bewaard gebleven. Daarom kunnen we ook nu nog genieten van de smaak van de middeleeuwen: kruidig-zoet met een klein zuurtje.

Titel
Kookboek van de Middeleeuwen

Ondertitel
Specerijen, pasteien & vasten

Auteur
Karen Groeneveld

Uitgever
NBC - Het Zwarte Schaap
ISBN
9789492821089

Aantal pagina’s
80

Bindwijze
Hardcover

Taal
Dutch
Afmeting
18,6 x 12,3 x 1,2 cm

Gewicht
218gr

Tags
Geschiedenis
Vlees
Kookboek
Vis

Kleuren
Blauw